background_triangle

Social Return

Social Return voor werkgevers

Wat draagt uw organisatie bij op sociaal en maatschappelijk vlak? Op welke manier geeft u invulling aan sociaal ondernemerschap?

SROI voorwaarde lastig in te vullen?

Uitbesteden van beveiliging, receptiediensten of het regelen van het verkeer is een goede manier om te voldoen aan uw Social Return on Investment verplichting.

Social Return On Investment

Social Return On Investment (SROI) is een methodiek voor het meten van het maatschappelijk rendement dat voortvloeit uit een investering. Organisaties kunnen zichzelf een SROI-opdracht opleggen, maar kunnen deze ook opgelegd krijgen door opdrachtgevers. Deze sociaal-maatschappelijke bijdrage bestaat uit het inzetten van een bepaald aantal of percentage personen uit (potentieel) kwetsbare groepen bij het vervullen van de opdracht.

Het doel van SROI is om zoveel mogelijk mensen die zonder re-integratiesteun niet of moeilijk aan het werk komen, aan werk of werkervaring te helpen. Het kan hierbij gaan om arbeids-, stage-, of leerwerkplekken. 

Uw SROI opdracht direct ingevuld
De overheid bijvoorbeeld stelt SROI als contractvoorwaarde bij aanbestedingen vanaf € 250.000. Minimaal 5% van de aanneemsom of 7% van de loonsom moet door werkgevers geïnvesteerd worden in het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gaat u een partnership aan met Polygarde, dan geeft u op die manier invulling aan de social SROI invulling én vult u uw MVO-doelstelling direct in.

Uw voordelen: 
- u bent flexibel in uw medewerkersbehoefte
- u voldoet aan de SROI-voorwaarde en de Participatiewet
- loonkosten vallen voor u lager uit vanwege directe verrekening van de loonkostensubsidie

SW bedrijf en familiebedrijf
Polygarde is ontstaan vanuit de Maastrichtse Sociale Werkvoorziening. Op dit moment is Polygarde een samenwerking tussen MTB Maastricht en Intergarde. MTB als SW bedrijf met de gemeenten Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten als aandeelhouder en Intergarde als beveiligingsbedrijf dat behoort bij een groot Duits familieconcern. Daar, aan de basis bij de aandeelhouders, ligt het karakter van Polygarde besloten: serious business met een hart.  

Opleiden en trainen
Wij leiden mensen op tot beveiliger, verkeersregelaar, call center medewerker, receptionist of BOA. We begeleiden hen gedurende het hele traject en hebben daarbij voortdurend aandacht voor hun uitdagingen op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. Afspraken zijn duidelijk en helder, want we leveren professionele en hoogwaardige diensten aan onze opdrachtgever.

Beveiliging, receptiediensten of verkeersregelaars zijn diensten en functies die zich perfect lenen voor het  invullen van de Social Return opdracht. We steken onze hand in het vuur voor onze medewerkers. Stuk voor stuk. Want wij en zij weten waar ze vandaan komen. En daarom gaan ze als een trein.

Ook een Social Return opdracht? Laten we ze samen invullen.