Skip to main content
Nieuws

8 redenen om invulling te geven aan Social Return On Investment

By 8 december 2018april 24th, 2019No Comments

Polygarde, ondernemen met een sociaal hart. Polygarde is ontstaan vanuit een maatschappelijke opdracht: mensen die werkzaam waren voor het Maastrichtse Sociale Werkvoorzieningsschap MTB op te leiden tot beveiliger. Jaren later werden hier meerdere beroepen aan toegevoegd en werd ook op een bredere doelgroep ingezet. Allemaal met als doel: mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan duurzaam in te zetten. Zo vervullen wij onze SROI-opdracht. We noemen het ook wel ondernemen met een sociaal hart. Op welke manier geef jij invulling aan sociaal ondernemerschap?

Wat is SROI?

Social Return On Investment (SROI) is een methodiek voor het meten van het maatschappelijk rendement dat voortvloeit uit een investering. Organisaties kunnen zichzelf een SROI-opdracht opleggen, maar kunnen deze ook opgelegd krijgen door opdrachtgevers. Dit houdt in dat een bepaald percentage van de opdrachtstom (minimaal 5%) geïnvesteerd moet worden in het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze doelstelling

SROI heeft als doel zoveel mogelijk mensen die zonder re-integratiesteun niet of moeilijk aan het werk komen, aan werk te helpen. Het kan hierbij gaan om arbeids-, stage-, of leerwerkplekken. Onze doelstelling is tweeledig: enerzijds proberen wij mensen uit potentieel kwetsbare groepen aan het werk te krijgen, anderzijds helpen we bedrijven met hun SROI-verplichting en het invullen van vacatures.

Als jij een partnership aangaat met Polygarde, dan geef je op die manier invulling aan jouw SROI-opdracht én vul je jouw MVO-doelstelling direct in.

Jouw voordelen

SROI biedt mogelijkheden om op een juiste manier om te gaan met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De ontwikkelingen gaan snel en SROI gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Het sociaal ondernemerschap eigen maken levert vele voordelen op. Daarom geven we hieronder een aantal redenen om er vandaag nog mee te beginnen!

 • Je helpt mensen uit ‘kwetsbare’ groepen aan een passende werkplek
  Iedereen verdient de kans het beste uit zichzelf te halen en op een zinvolle manier bij te dragen aan de samenleving. Daarom hebben mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan ook recht op een leuke baan. Werk dat bij hun persoonlijkheid en hun ambitieniveau past.
 • Je voldoet aan de SROI-voorwaarde en de Participatiewet
  Gedetacheerd personeel valt onder de social return eis van de Participatiewet en is daarmee en goede oplossing om invulling te geven aan SROI.
 • Je kunt gebruik maken van nieuwe kansen en mogelijkheden
  Beveiliging, hospitality services (waaronder receptionisten en toezichthouders) en verkeersregelaars zijn diensten en functies die zich perfect lenen voor het invullen van jouw SROI-opdracht. Wij gaan hierbij op zoek naar de beste match tussen kandidaat en opdrachtgever. Want samen leveren we dat resultaat dat het beste is voor iedereen.
 • Je bent flexibel in jouw medewerkersbehoefte
  In sommige perioden heb je behoefte aan extra mensen die van toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf. Wij kunnen snel tijdelijk en flexibel personeel voor je regelen.
 • Je beperkt risico’s, omdat werknemers niet direct op jouw loonlijst staan
  Wij leiden onze mensen op en begeleiden hen gedurende het hele traject. Daarbij hebben we voortdurend aandacht voor hun uitdagingen op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. Mocht er iets niet goed gaan dan lossen wij dat op.
 • Je bespaart loonkosten vanwege directe verrekening van de loonkostensubsidie
  De loonkostensubsidie wordt direct verrekend met het uurtarief, waardoor de kosten lager voor je uitvallen.
 • Je hebt geen omkijken meer naar salarisadministratie en andere handelingen
  Het personeel is in dienst bij Polygarde. Dat betekent dat wij alle personeelsgerelateerde zaken regelen, tot en met de begeleiding op jouw locatie. Zo kun jij je volledig focussen op jouw core business.
 • Je krijgt advies en duidelijkheid tijdens het hele traject
  Wij zijn de specialist op het gebied van SROI. Daarom kunnen wij jou voorzien van persoonlijk advies en hoe jij, zowel maatschappelijk als bedrijfsmatig, het beste invulling kunt geven aan jouw SROI-opdracht. Door middel van werving en selectie gaan we samen met jou op zoek naar de meest optimale invulling van de beschikbaar gestelde werkplekken. Op afgesproken momenten ontvang je ook overzichten over de hoogte van je SROI bijdrage.

Hulp nodig bij het invullen van jouw SROI-opdracht?
Wacht niet langer en neem contact met ons op. Dan vullen we ze samen in.

Neem contact met ons op

Jij als beveiliger in opleiding?