Skip to main content
Opleidingen

Durf ook jij uit je comfortzone te stappen?

Soms loopt je carrièrepad anders dan gepland. Door bijvoorbeeld een reorganisatie, ongeluk of gewoon domme pech kan je zomaar je baan verliezen en blijkt het lastig om in dezelfde branche een nieuwe werkgever te vinden. Of misschien wil je niet meer terug in je oude functie, denk je juist na over een carrièreswitch. Lees het verhaal van Huub Golsteijn, hij koos om naast zijn werk als toezichthouder, de opleiding MBO Object beveiliger 2 via Polygarde te volgen.
Huub: “Ik heb al verschillende functies mogen bekleden, van operator in een fabriek tot conciërge en fotograaf. Op het moment dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Polygarde was ik bijna twee jaar werkeloos. Het bleek zeer moeilijk om weer een baan te vinden in mijn “oude” functie als fotograaf. Maar ik wist één ding zeker: ik wilde niet in de bijstand terecht komen.”
Gelukkig liep hij juist op dat moment tegen onze medewerkers van Polygarde aan, op een banenbeurs georganiseerd door het UWV. Huub: “Ik was gelijk getriggerd en solliciteerde op de functie verkeersregelaar. Niet lang daarna kon ik ook al aan de slag als toezichthouder, die functie paste nog beter bij mij.”

“Het mooie aan werken bij Polygarde is de afwisseling”

“Bij Polygarde kon ik, mede door mijn ervaring als conciërge en nachtportier, al snel aan de slag als toezichthouder bij een studentenhuisvesting. Het mooie aan werken voor Polygarde is de afwisseling, zo word ik ook regelmatig ingezet bij een aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. Werken met studenten vergt natuurlijk een andere aanpak dan werken met psychiatrisch patiënten. Dit gaat mij gelukkig goed af, door mijn levenservaring is het ook makkelijker om mij in te leven in verschillende type mensen. Mijn leeftijd, 56 jaar, werkt hier dan in mijn voordeel”, lacht Huub.

“Werken en leren vraagt om zelfdiscipline en doorzettingsvermogen”

Huub wilde graag zijn kansen binnen Polygarde vergroten. Na de driedaagse opleiding tot verkeersregelaar kon hij aansluitend starten aan de MBO opleiding Object beveiliger. “Doordat ik bij Polygarde ben gestart via het UWV en met behoud van mijn uitkering, betaalden zij ook de opleiding, heel prettig natuurlijk!”
De deelnemers combineren werken met leren. Gemiddeld wordt er elke week dertig uur gewerkt en één dag naar school gegaan. Naast de theorie en praktijkopdrachten krijg je lessen in rekenen en taal. Na acht tot twaalf maanden rond je de opleiding af met een praktijkexamen.
Huub:” De combinatie werken en leren is een uitdaging. Zo komt het voor dat je na een dag werken ’s avonds nog aan de slag moet met je opdrachten, dit vraagt om zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Maar het was het allemaal waard, beveiliger is een geweldig beroep, de dienstverlening, het oplossen van problemen, zorg verlenen, dit vak is op mijn lijf geschreven!”

Welke tips heb je voor iemand die overweegt een carrièreswitch te maken?

“Neem allereerst definitief afscheid van je “oude” carrièrepad, met andere woorden, kies voor 100% voor die nieuwe uitdaging. Durf uit je comfortzone te stappen, hou niet vast aan oude gewoontes. Je moet gemotiveerd zijn en doorzetten en onderschat het werken en leren niet. Met een goede tijdsindeling moet het lukken. En begin op tijd! Maak testexamens dan krijg je een goed beeld hoe het praktijkexamen op het eind eruit ziet.”

Wij jij ook, net als Huub, aan de slag als beveiliger en ben je bereid om een opleiding te volgen? Solliciteer vandaag nog, wij nemen met alle plezier contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Jij als beveiliger in opleiding?