Skip to main content
Nieuws

Jo Rutjens: “Bij Polygarde krijg je de kans om je te blijven ontwikkelen”

By 7 november 2019No Comments

Jo Rutjens werkt sinds januari 2017 met veel plezier bij Polygarde. Hier is hij gestart als Verkeersregelaar. “Vanwege boventalligheid bij mijn vorige werkgever, ben ik door een oud-collega getipt over de functies die bij Polygarde beschikbaar waren. Na het eerste contact ging het balletje al snel rollen; ik werd opgeleid tot Verkeersregelaar en al snel werd ik ingezet om de verkeersdoorstroom te regelen”: vertelt Jo.

In de afgelopen jaren heeft Jo een breed scala aan beroepen gehad. Zijn inzet, zoals Jo vertelt: “Ik wil graag werken, mezelf blijven ontwikkelen en meedraaien in de maatschappij”, werd ook door Polygarde gezien. Na een jaar in dienst bood Polygarde Jo de mogelijk aan om de opleiding Event Security Officer (ESO) te volgen, waardoor hij kon doorstromen naar de functie van Beveiliger. Deze kans greep Jo meteen aan: “Op dit moment word ik ingezet als Evenementenbeveiliger, maar ik volg ook alweer de opleiding Beveiliger niveau 2. Mijn uitgangspunt is om me te blijven ontwikkelen en uiteindelijk wil ik doorstromen tot BOA”.

Werken als Beveiliger ervaart Jo als uitdagend en soms hectisch: “Dat vind ik juist zo leuk aan dit beroep. Geen dag is hetzelfde. Zo werk ik bijvoorbeeld als Beveiliger bij de Annadal Campus, maar ook bij grote festivals in Nederland”. Ook blijft Jo nog graag inzetbaar als Verkeersregelaar: “Dit vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen. De afwisseling en buiten werken, dat vind ik erg fijn”.

“Een beveiliger zorgt ervoor dat de plek waar hij/zij werkt veilig is en blijft”

Of Jo zelf nog iets kwijt wil over zijn beroep: “Beveiliger wordt helaas al snel gezien als een beroep met een machocultuur, maar dat is het niet! Wij zijn er om de mensen een veilig gevoel te geven en de omgeving veiliger te houden. Wij hebben een belangrijke taak en helaas zien mensen dit vaak te weinig”.

Wil jij net als Jo bij Polygarde aan de slag? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en goede medewerkers. Bekijk onze vacatures.

Bekijk onze vacature

Jij als beveiliger in opleiding?