Skip to main content
Nieuws

Onze beveiligers en verkeersregelaars bij het coronacentrum in Urmond

By 28 april 2020No Comments

Het coronacentrum Urmond is opgericht voor patiënten die te ziek zijn om thuis verzorgd te kunnen worden en te goed zijn voor de ziekenhuizen. Het hoofddoel is om de ziekenhuizen in de regio te ontlasten. Samen met Intergarde zorgen wij voor veiligheid bij het coronacentrum. Door de afnemende druk op de IC’s in de ziekenhuizen is het Thuiszorg Hotel per 27 april tijdelijk buiten gebruik gesteld. Alles blijft echter in de gereedheid om patiënten op te nemen als dat weer nodig is. Zij kunnen dan meteen herstarten als de situatie daar om vraagt. De Huisartsenpost van het Coronacentrum Urmond blijft daarentegen volledig in bedrijf.

De medewerkers van Polygarde

24 uur per dag bewaken onze beveiligers fysiek alle toegangswegen en voeren de toegangscontrole uit voor een veilige doorstroom van personeel en cliënten. Op het buitenterrein werken onze verkeersregelaars die alle voertuigbewegingen van cliënten, personeel en leveranciers in goede banen leiden.
Zo ook onze collega Amanda Beij. Zij werkt sinds januari dit jaar als verkeersregelaar en aspirant beveiliger voor Polygarde en wordt regelmatig ingezet op dit project.

Aan de slag als beveiliger

Amanda: “Ik ben nu een aantal dagen aan de slag voor het coronacentrum, waar ik tot nu toe voornamelijk de nachtdiensten draai. De beveiliging is als volgt georganiseerd: Wij bemannen drie posten. Ik beman op dit moment “Ingang Groen”. Dit is de ingang voor het personeel van Van der Valk. Daarnaast is er ook een “Ingang Rood”, hier komt het zorgpersoneel naar binnen. Ik ben verantwoordelijk voor de toegangscontrole en de pasuitgifte. Dit is nodig zodat wij het overzicht behouden wie er in- en uit het pand gaat. Een paar keer in de nacht loop ik een controleronde om het terrein. Om te checken of alles nog rustig is en of er geen onbevoegden op het terrein zijn. Verder treden wij ook op als BHV-er, mocht de situatie hierom vragen.”

Wat is er bijzonder aan dit project?

“Werkinhoudelijk zijn er op het eerste oog geen bijzonderheden. Mij privéomgeving had wel bedenkingen in het begin, moet je de situatie wel opzoeken? Uiteraard worden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Dit geeft een veilig gevoel.
Af en toe worden wij via de portofoon door onze verkeersregelaars opgeroepen als er cliënten bij de poort staan voor een afspraak met één van de artsen. Deze cliënten worden dan doorgestuurd naar “Ingang Cliënten” en opgevangen door de beveiliger.
Je bent je wel meer bewust van de situatie, hierdoor ben je extra alert, je weet waar je het voor doet. Ik vind het fijn om op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen, dat geeft voldoening in mijn werk.
Ik zet mijn petje af voor iedereen die in deze tijd kan en wil werken, om de maatschappij draaiende te houden. Samen komen we er wel!”

Jij als beveiliger in opleiding?