Skip to main content
Nieuws

Onze projecten : het Mijnwater project

By 18 november 2020No Comments

verkeersregelaar_polygarde

In opdracht van aannemersbedrijf Visser & Smit Hanab zijn onze verkeersregelaars Robert Loock en Laurens Langeweg al geruime tijd aan de slag bij de werkzaamheden voor het Mijnwater project in Heerlen. Mijnwater BV ontwikkelde een technologie waarbij de verlaten mijngangen als basis dienen voor een innovatief stadsverwarmingsnetwerk in parkstad Limburg. Bij dit project wordt mijnwater benut als koude- en warmtebron voor woningen en bedrijven. Duurzame energie in het hart van Heerlen, met als hoofddoel de CO2 uitstoot in Zuid-Limburg te reduceren.

Hoe werkt het?

De bouw van een circulair energienetwerk maakt het mogelijk energie van bijvoorbeeld kantoren en fabrieken uit de omgeving op te vangen en te transporteren. In de ondergrondse, ondergelopen mijngangen wordt de restenergie opgeslagen. Deze energie levert later weer warmte maar ook koelte aan woningen, kantoren, winkels en bedrijven in de buurt. De aannemer moet op verschillende locaties in Heerlen wegen openbreken. Het is niet te voorkomen dat de graafwerkzaamheden en het aanleggen van de leidingen gepaard gaan met verkeershinder.

Onze bijdrage

Aan ons de taak om te zorgen voor de veiligheid, een goede bereikbaarheid en een soepele doorstroming van alle verkeersdeelnemers op de verschillende locaties in de binnenstad van Heerlen. Wij zijn trots dat wij een steentje kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de stad Heerlen en dat we hebben mogen meewerken aan dit grote innovatieve project, dat als voorbeeld dient voor heel Nederland en daarbuiten.

Wilt u weten wat Polygarde voor uw project kan betekenen? Maak hier kennis met onze diensten.

Jij als beveiliger in opleiding?