Skip to main content
Nieuws

Onze projecten: Wateroverlast Escharen

By 12 juli 2021maart 7th, 2022No Comments

Met een groot projectteam werkt BAM Infra sinds maart 2021 aan het vernieuwen van het riool in Escharen. In totaal gaat het om méér dan 1000 meter aan riolering welke opnieuw aangelegd zal worden. Op de bouwplaats is een zeer divers team aanwezig om het project in goede banen te leiden. Uniek aan dit project is het dubbele riool en het archeologische onderzoek dat wordt uitgevoerd. Tijdens de graafwerkzaamheden werd er een historisch stuk muur van een oude kerk aangetroffen.

Afkoppelingen regenpijpen
Naast het vernieuwen van de riolering, is de gemeente Grave gestart met het afkoppelen van de regenpijpen op het vuilwaterriool. Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hevige neerslag of langdurige droogte. Bij zware regenval kan het riool het vele water niet aan waardoor er overstromingen kunnen plaatsvinden. Door het afkoppelen van de regenpijpen wordt het water geïnfiltreerd in de grond. Hierdoor kan eventuele wateroverlast voorkomen worden en is het zuiveren van relatief schoon hemelwater niet langer nodig. Inwoners van de gemeente hebben de keuze gekregen hun regenwaterafvoer af te koppelen van de oude riolering óf duurzame infiltratiemogelijkheden te gebruiken. Hiervoor ontvangen zij een subsidie.

Onze bijdrage
Onze collega Jeroen is vanaf het begin betrokken bij het project in Escharen. Als gebiedsconciërge is hij verantwoordelijk voor het schoonhouden van de werkplaats, helpt hij de werkploeg met het begaanbaar houden van het terrein en beantwoordt hij eventuele vragen van omstanders. “Ik heb hier heel veel contact met de buurt en goede contacten met de werkploeg. Vandaag verraste ik een collega met een lekkere taart voor zijn verjaardag. We zijn een echt team!”, aldus Jeroen.

Wij zijn trots dat wij aan dit mooie project ons steentje hebben kunnen bijdragen en we kijken terug op een prettige samenwerking. Wilt u weten wat Polygarde voor uw project kan betekenen? Maak hier kennis met onze diensten.

Jij als beveiliger in opleiding?