Skip to main content
Nieuws

Polygarde behaalt wederom PSO 30+ Trede 3!

Polygarde is wederom in het bezit van zowel het PSO Trede 3 certificaat als het PSO 30+ certificaat! De PSO is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt. Met het behalen van het keurmerk behoort Polygarde tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van socialer ondernemen; daar zijn wij ontzettend trots op!

Inclusief werkgeverschap
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

PSO 30+
Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

3 pijlers
Polygarde richt zich sterk op het helpen van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Het kan dan lastig zijn om je leven weer op te pakken. Juist dan heb je mensen nodig die je een kans geven en vertrouwen in je hebben. Een investering die het waard gaat zijn. Wij geloven en investeren in deze mensen en focussen daarbij op 3 pijlers: “Volwaardige participatie in de samenleving; uitgedaagd worden om zich te blijven ontwikkelen; en het beste uit zichzelf te halen en bij te dragen het bedrijfsresultaat.”

Meer weten over de PSO? Klik hier voor meer informatie!

Jij als beveiliger in opleiding?