Skip to main content
Nieuws

Tips voor voldoende weerstand tijdens de coronacrisis

By 24 maart 2020april 15th, 2020No Comments

Een gezonde levensstijl erop nahouden is het hele jaar belangrijk. Maar hoe breng je je lichaam in optimale conditie om met volle kracht de strijd met ziekteverwekkers  aan te gaan? Naast het volgen van de richtlijnen van het RIVM om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, is het ook belangrijk om je weerstand op peil te houden. Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand word je minder snel ziek, en als je toch ziek wordt, herstel je sneller.

Voeding

Waar moet je op letten bij je dagelijkse voeding? Eet regelmatig, gevarieerd, niet te vet en niet te zout. Zorg voor de nodige vezels en voldoende fruit (minstens twee stuks per dag) en verse groenten (dagelijks twee ons). Door De schijf van vijf  bij de hand te houden weet je zeker dat je de goede keuzes maakt. Het kan gebeuren dat het niet altijd lukt om dagelijks de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je kunt je voeding dan aanvullen met supplementen. Meer info over het coronavirus en voeding? Ga naar voedingcentrum.nl.

Goede nachtrust

Volwassenen hebben voldoende aan 6 tot 8 uur slaap per nacht. Tijdens je slaap krijgt je immuunsysteem een oppepper, je lichaam maakt dan stoffen aan die het immuunsysteem herstellen. Hoe zorg je er nu voor dat je tenminste 6 uur nachtrust krijgt per nacht?

Bekijk onderstaand filmpje met tips voor een betere nachtrust, welterusten alvast!

Genoeg beweging

Door te bewegen verbeter je tal van lichaamsfuncties en dit kan helpen om ziekteverwekkers te bestrijden. Door de sluiting van sportscholen en clubs valt bij veel mensen het dagelijkse uurtje bewegen weg. Gelukkig werkt het weer wél mee waardoor een wandeling of fietstochtje dit gemis kan compenseren. Houd hierin wel rekening met 1,5 meter norm!

Wij wensen iedereen veel gezondheid, succes en geluk toe. Pas goed op elkaar, samen komen we er wel!

Jij als beveiliger in opleiding?