Skip to main content
Nieuws

Vrouwen in de beveiliging

Internationale Vrouwendag

Zondag 8 maart staat in teken van Internationale Vrouwendag. Een dag om aandacht te vragen voor emancipatie en gelijke rechten voor vrouwen over de hele wereld. Een mooie kans om “onze” vrouwen bij Polygarde in het zonnetje te zetten. Maar liefst 43 dames in de leeftijd van 19 tot 63 jaar staan dagelijks hun mannetje op kantoor, als verkeersregelaar, receptioniste, boa of beveiliger.

Vrouwen in de beveiliging

Met name werken als beveiliger wordt nog vaak gezien als echt mannenwerk. Gelukkig raakt dit beeld steeds meer achterhaald. Wist jij dat het aandeel vrouwen in de particuliere beveiligingsbranche de afgelopen 3 jaar steeg met 5 procent? Afgelopen jaar werkten maar liefst 6975 vrouwen in de beveiliging. Het aandeel ten opzichte van mannen is 25% en deze groeitrend blijft doorzetten.

Meer dames in de beveiliging juichen wij daarom van harte toe. Wij zijn van mening dat vrouwen uitstekende kwaliteiten bezitten die onmisbaar zijn voor een goede beveiliger. Welke sterke pluspunten nemen vrouwen zoal met zich mee in hun werk als beveiliger?

  • Empathisch vermogen. Een beveiliger moet goed in staat zijn om de gedachten of gevoelens van een andere persoon aan te voelen. Met name in situaties waar emoties een rol spelen is het noodzakelijk om hierop in te kunnen spelen, zodat escalatie van de situatie voorkomen kan worden.
  • Afhankelijk van de situatie moet een beveiliger snel kunnen handelen, of juist eerst de situatie op een afstand beoordelen. Een beveiliger moet haar geduld kunnen bewaren, iets waar vrouwen sterk in zijn
  • Vrouwen kunnen goed kijken en luisteren. Wellicht overbodig om te vermelden, elke beveiliger moet te allen tijde de ogen en oren geopend hebben om de situatie goed te observeren.
  • Omgaan met stressvolle situaties is ook een belangrijke eigenschap die je als beveiliger moet bezitten. Naast urenlang stilstaan kan een situatie plotsklaps escaleren, waarbij het stressniveau kan schieten van 0 naar 100!

Bij Polygarde zijn we van mening dat zowel mannen als vrouwen perfect aan de slag kunnen binnen onze organisatie. Sterker nog, een team dat bestaat uit zowel mannen als vrouwen vormt een sterk team. Iedereen brengt zijn eigen kennis, ervaring en kwaliteiten mee en dat levert meer en betere ideeën op.

Wil jij aan de slag als beveiligingsmedewerker? Bij Polygarde zoeken we momenteel gediplomeerde beveiligers. Bekijk onze vacature hier.

Jij als beveiliger in opleiding?