Skip to main content
Nieuws

Werken als verkeersregelaar tijdens donkere dagen

By 2 november 2021november 3rd, 2021No Comments

 

Wintertijd! De klok is weer één uur achteruit gegaan. Dit betekent dat het ‘s avonds steeds vroeger donker wordt. De avondspits speelt grotendeels in het donker af. Dat is voor veel weggebruikers wennen, zeker als het slecht weer is. Door het slechtere zicht is de kans op ongelukken hoger dan tijdens de zomertijd.  Extra opletten dus!

Voor ons als werkgever staat naast de verkeersveiligheid ook de veiligheid van onze medewerkers voorop. Onze verkeersregelaars zijn opgeleid tot landelijk bevoegd verkeersregelaar en door de opgedane praktijkervaring goed voorbereid op verschillende verkeerssituaties. Daarnaast zijn zij uitgerust met de benodigde kleding en hulpmiddelen om hun werkzaamheden zo veilig mogelijk, onder alle omstandigheden, uit te voeren.

Fluorescerende kleding

Zichtbaar zijn op de weg is van essentieel belang voor de veiligheid. Zeker bij schemer, slecht weer of als het donker is. Verkeersregelaars van Polygarde dragen altijd een fluorescerende jas of veiligheidshesje en een broek met hierop reflecterende onderdelen. Op deze manier zijn zij over de hele lengte duidelijk zichtbaar in alle weersomstandigheden.

Hulpmiddelen

Naast zichtbaarheid is het belangrijk dat onze verkeersregelaars goed gehoord worden. Zij zijn daarom uitgerust met een fluitje, om indien nodig het geluid van het verkeer te overstemmen bij het geven van aanwijzingen. Voor extra veiligheid én om het verkeer in goede banen te leiden hebben zij een Maglite zaklamp en waarschuwingskegel bij zich.

Afzetmateriaal

Onze opdrachtgevers voorzien in wegafzettingen als tekstborden, tijdelijke verkeersdrempels en afzet- of dranghekken. Deze zorgen niet alleen voor een goede omleiding van het verkeer, maar verhogen de attentiewaarde en verlagen de snelheid. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de geldende richtlijnen op het gebied van verkeersveiligheid.

Communicatieapparatuur

Ook communicatie is een wezenlijk onderdeel van de veiligheid. Verkeersregelaars moeten vanaf afstand makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Zij dragen dan ook altijd een portofoon bij zich om contact te houden met collega’s op locaties in de buurt.

Polygarde zoekt verkeersregelaars voor verschillende regio’s. Ben jij proactief, flexibel, gemotiveerd en servicegericht? Dan zoeken wij jou als verkeersregelaar bij Polygarde!

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Polygarde.

Jij als beveiliger in opleiding?