Nieuws

Werken als verkeersregelaar tijdens donkere dagen

By 23 oktober 2020november 16th, 2020No Comments

Voor ons als werkgever staat naast de verkeersveiligheid ook de veiligheid van onze medewerkers voorop.

Wintertijd; de klok gaat een uur achteruit. Dit betekent dat het ‘s avonds eerder donker wordt. Van de ene op de andere dag bevindt de avondspits zich grotendeels in het donker. Dat is voor veel weggebruikers wennen, zeker als het slecht weer is. Een goede bereikbaarheid, een soepele doorstroming en de veiligheid van alle verkeersdeelnemers zijn zeker tijdens deze periode belangrijk.

Voor ons als werkgever staat naast de verkeersveiligheid ook de veiligheid van onze medewerkers voorop. Onze verkeersregelaars zijn opgeleid tot landelijk bevoegd verkeersregelaar en door de opgedane praktijkervaring goed voorbereid op verschillende verkeerssituaties. Daarnaast zijn zij uitgerust met de benodigde kleding en hulpmiddelen om hun werkzaamheden zo veilig mogelijk, onder alle omstandigheden, uit te voeren.

Fluorescerende kleding

Zichtbaar zijn op de weg is van essentieel belang voor de veiligheid. Zeker bij schemer, slecht weer of als het donker is. Verkeersregelaars van Polygarde dragen altijd een fluorescerende jas of veiligheidshesje en een broek met hierop reflecterende onderdelen. Op deze manier zijn zij over de hele lengte duidelijk zichtbaar in alle weersomstandigheden.

Hulpmiddelen

Naast zichtbaarheid is het belangrijk dat onze verkeersregelaars goed gehoord worden. Zij zijn daarom uitgerust met een fluitje, om indien nodig het geluid van het verkeer te overstemmen bij het geven van aanwijzingen. Voor extra veiligheid én om het verkeer in goede banen te leiden hebben zij een Maglite zaklamp en waarschuwingskegel bij zich.

Afzetmateriaal

Onze opdrachtgevers voorzien in wegafzettingen als tekstborden, tijdelijke verkeersdrempels en afzet- of dranghekken. Deze zorgen niet alleen voor een goede omleiding van het verkeer, maar verhogen de attentiewaarde en verlagen de snelheid. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de geldende richtlijnen op het gebied van verkeersveiligheid.

Communicatieapparatuur

Ook communicatie is een wezenlijk onderdeel van de veiligheid. Verkeersregelaars moeten vanaf afstand makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Zij dragen dan ook altijd een portofoon bij zich om contact te houden met collega’s op locaties in de buurt.

Polygarde zoekt verkeersregelaars voor verschillende regio’s. Ben jij proactief, flexibel, gemotiveerd en servicegericht? Dan zoeken wij jou als verkeersregelaar bij Polygarde!

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Polygarde.

Jij als verkeersregelaar in regio Noord-Brabant?