Skip to main content
Opleidingen

“Naast deze mooie stap in mijn carrière ben ik ook gegroeid als mens”

By 8 november 2021mei 2nd, 2022No Comments

Werken en leren als beveiliger én BOA

Een unieke kans bij Polygarde! Je volgt naast je werkzaamheden bij een van onze opdrachtgevers eerst de opleiding mbo-niveau 2 tot beveiliger. Aansluitend stroom je door naar de basisopleiding tot BOA. 

Wij bieden jou een afwisselende en verantwoordelijke functie waarbij je jezelf blijft ontwikkelen. Zo houd je bijvoorbeeld maandag en dinsdag als beveiliger toezicht op bezoekers en leveranciers bij een zorginstelling. De rest van de week bewaak je als BOA samen met je collega’s de lokale orde en veiligheid in een gemeente. Nooit saai dus! Lees hier het verhaal van Melanie. Ze vertelt waarom ze naast haar baan als beveiliger de opleiding tot BOA is gaan volgen.

Melanie’s verhaal

“Eerlijk gezegd zag ik het niet gelijk zitten, om de opleiding tot BOA te volgen. Ook ik dacht, zoals velen, dat een BOA alleen maar bekeurt en mensen op hun fouten wijst. Ik wilde niet die persoon zijn die mensen een slechte dag bezorgt. Na een goed gesprek met HR ben ik er toch voor gegaan. Tijdens de opleiding ging ik al snel anders over het vak denken. Het zwaartepunt ligt niet bij bekeuren. Een BOA helpt juist de mensen in de maatschappij.

Naast deze mooie stap in mijn carrière ben ik ook gegroeid als mens. Ik ben namelijk van nature een flapuit met het hart op de tong. Niet altijd handig, zeker niet in ons vak. Ik heb geleerd om beter te communiceren door zaken genuanceerder te brengen.

Als BOA moet je zaken van verschillende kanten belichten, goed luisteren en oplossingsgericht denken. Hier heb ik in mijn dagelijkse leven ook profijt van, dubbel winst dus! Ondertussen ben ik alweer twee jaar aan de slag als BOA en beveiliger. Waar ik trots op ben is dat ik goed kan schakelen tussen werken in een team en alleen werken. Ik pak de verantwoordelijkheid waar nodig maar samenwerken gaat me ook goed af. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuzes!”

Jij als beveiliger in opleiding?