Skip to main content
Opleidingen

“Bij Polygarde veranderde ik van een grijze muis in een stoere BOA”

By 6 juni 2022juni 8th, 2022No Comments

MBO 2 diploma beveiliger én basisopleiding BOA

Een unieke kans bij Polygarde! Je volgt naast je werkzaamheden bij een van onze opdrachtgevers eerst de opleiding mbo-niveau 2 tot beveiliger. Aansluitend stroom je door naar de basisopleiding tot BOA. 

Wij bieden jou een afwisselende en verantwoordelijke functie waarbij je jezelf blijft ontwikkelen. Zo houd je bijvoorbeeld maandag en dinsdag als beveiliger toezicht op bezoekers en leveranciers bij een zorginstelling. De rest van de week bewaak je als BOA samen met je collega’s de lokale orde en veiligheid in een gemeente. Nooit saai dus! Lees hier het verhaal van Samantha. Ze vertelt waarom ze naast haar baan als beveiliger de opleiding tot BOA is gaan volgen.

Samantha’s verhaal

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik BOA wilde worden. Mijn vader zat al jaren in het vak, dus ik had een goed beeld van het beroep. Je moet sociaal, communicatief sterk en standvastig zijn. Soms moet je streng optreden als de wet erom vraagt. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van hoe ik mijzelf zag toen ik op het VMBO zat. Ik vond mijzelf een grijs muisje. Ik was verlegen en trad niet graag op de voorgrond. Toen het moment daar was om een vervolgstudie te kiezen wilde ik mezelf uitdagen. Ik meldde me aan voor de opleiding tot beveiliger. Aansluitend ging ik bij Polygarde aan de slag als beveiliger bij verschillende opdrachtgevers. Die verlegenheid was ik toen wel al kwijt!

Werken als BOA én beveiliger

Via Polygarde heb ik, naast mijn werkzaamheden als beveiliger,  de opleiding tot BOA gevolgd. In januari 2021 ben ik  toen ook gestart als BOA in de Gemeente Beek en Sittard-Geleen. De afwisseling tussen werken als beveiliger en BOA spreekt me erg aan. Naast andere taken is ook de werklocatie uiteraard anders. Als beveiliger werk je meestal intern bij een opdrachtgever en als BOA is je werklocatie de straat. Als beveiliger ben je bekend met de doelgroep waarmee je moet werken, hier kan je je dan op voorbereiden. Als BOA weet je nooit wie en wat je gaat tegenkomen tijdens het surveilleren. Dit maakt het werk aantrekkelijk voor mij.

De belangrijkste taak als BOA is communiceren met mensen op straat en hen aanspreken op het gedrag als dat nodig is. In het begin vond ik het wel eens lastig, voornamelijk bij leeftijdsgenoten. Dat voelde eerst heel gek. Inmiddels ben ik hier ook overheen gestapt. Iedereen is immers gelijk, jong of oud. Het belangrijkste is om iedereen met respect te behandelen. Dan kom je al een heel eind. Ik ben trots op wat ik bereikt heb, vriendinnen van mij zitten nog op school terwijl ik wekelijks aan de slag ben als BOA in twee verschillende gemeentes én afwisselend als beveiliger bij diverse opdrachtgevers, stoer toch?”

Jij als beveiliger in opleiding?