Skip to main content
Opleidingen

Werken en leren als beveiliger én BOA: “Wij zorgen ervoor dat de wereld een beetje mooier en schoner wordt”

By 5 juni 2022juni 8th, 2022No Comments

Werken en leren als beveiliger én BOA

Een unieke kans bij Polygarde! Je volgt naast je werkzaamheden bij een van onze opdrachtgevers eerst de opleiding mbo-niveau 2 tot beveiliger. Aansluitend stroom je door naar de basisopleiding tot BOA. 

Wij bieden jou een afwisselende en verantwoordelijke functie waarbij je jezelf blijft ontwikkelen. Zo houd je bijvoorbeeld maandag en dinsdag als beveiliger toezicht op bezoekers en leveranciers bij een muziekschool. De rest van de week bewaak je als BOA samen met je collega’s de lokale orde en veiligheid in een gemeente. Nooit saai dus! Lees hier het verhaal van Priscilla. Ze vertelt waarom ze naast haar baan als beveiliger de opleiding tot BOA is gaan volgen.

Priscilla’s verhaal

Beveiliger

‘Ik heb wel even getwijfeld toen ik de vacature voor Beveiliger In Opleiding bij Polygarde voorbij zag komen. Ook ik dacht dat een beveiliger altijd groot en sterk moest zijn. Ik als kleine vrouw was daar niet geschikt voor. Maar het tegendeel was waar. Ik voldeed aan alle eisen, waarbij sociaal zijn wel de belangrijkste is. De afwisseling vind ik geweldig, ook als beveiliger. Ik werk op verschillende objecten, van een zorginstelling tot een muziekschool. 

BOA

“Ik koos voor de opleiding tot BOA omdat ik meer in contact wilde zijn met mensen. Als beveiliger draai ik regelmatig nachtdiensten, dan is er gewoonweg minder contact. Als BOA ben ik veel op pad om problemen op te lossen van inwoners in de gemeentes. Als er overlast is door jeugd bijvoorbeeld. Mensen kunnen daar echt last van hebben. Als ik dit dan voor beide partijen kan oplossen geeft dat veel voldoening, iedereen is dan heel dankbaar. Wij letten ook op rommel in de wijken. Ook vind ik het belangrijk dat het schoon is op straat. Mensen die hun afval dumpen, daar ben ik zwaar op tegen. In zo’n geval starten we een buurtonderzoek, om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de troep. Wij zorgen er dus ook voor dat de wereld een beetje mooier en schoner wordt, hier ben ik trots op!

De combinatie van beide functies maakt het écht leuk. Al moet je wel altijd goed opletten welke functie je bekleedt. Een BOA heeft namelijk meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden dan een beveiliger. Als BOA mag je iemand beboeten en staande houden, een beveiliger mag dit niet. Hij of zij moet in zo’n geval altijd de politie bellen.”

Jij als beveiliger in opleiding?