Skip to main content
Nieuws

Werken in de kou

By 4 februari 2020No Comments


Door het zeer zachte winterweer de afgelopen dagen kunnen we het ons bijna niet voorstellen, toch kan het de komende maanden nog koud worden en vriezen. Hierbij van ons enkele tips om alvast voorbereid te zijn op het koude weer.

– Draag aangepaste winterkleding, dit maakt het werken in winteromstandigheden een stuk aangenamer:
  • Niks werkt beter tegen de kou als laagjes. Trek dus verschillende kledingstukken aan over elkaar. Start met een (thermisch) onderhemdje, een shirt, vest/trui en daarover een jas. De verschillende lagen isoleren je eigen lichaamswarmte veel beter dan één warm kledingstuk.
  • Wist je dat je de meeste lichaamswarmte verliest via je hoofd? Een muts of andere hoofdbedekking is dan ook geen overbodige luxe.
  • Draag altijd ‘warme’ schoenen: leer, een warme voering en rubberen zolen zijn je beste opties. Tip: draag ook altijd 2 paar sokken.
  • Denk ook aan het dragen van handschoenen. Eventueel kun je een handwarmer aanschaffen.
  • Zorg voor een reserve-set kleding, ter vervanging van eventueel nat geworden kledingstukken.

– Neem altijd voldoende drinken en eten mee. Zorg ook voor het nuttigen van warme dranken/lunch tijdens de werkzaamheden en/of in de pauzes. Een kopje soep, warme chocolademelk of een kop koffie/thee zorgen er zo voor dat je er weer tegenaan kan.

– Zorg dat je auto in goede conditie verkeert. Denk hierbij aan winterbeurt, banden(spanning), koelvloeistof/antivries, accu, verlichting en deurrubbers invetten. Ook is het altijd handig om een naald (voor het doorprikken van de ruitensproeiers), zaklamp, gereedschap, lifehammer, veiligheidshesje, zonnebril en een deken in de auto mee te nemen.

Jij als beveiliger in opleiding?