Skip to main content
Nieuws

When Ergon met Polygarde

By 16 oktober 2018april 24th, 2019No Comments

Sociaal werkbedrijf Ergon ontwikkelt en bemiddelt mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt voor vijf gemeenten in de regio Eindhoven. Per toeval – door alertheid van een medewerker – kwamen ze in contact met Polygarde. De samenwerking die hieruit ontstond, bleek heel vruchtbaar.

Werkmakelaar Anton de Kok van Ergon vertelt: “Onze organisatie ontwikkelt mensen met een arbeidsbeperking in en naar werk (Participatiewet). Het gaat om ondersteuning bij het vinden en behouden van een baan. Waar kan op een werkplek buiten Ergon bij diverse werkgevers in de regio, waar nodig binnen onze eigen businessunits. Zo hebben we een eigen kwekerij, een wasserij, een postbedrijf, een logistieke afdeling en een sectie groenvoorziening. In totaal werken er bij of via Ergon ongeveer 2500 medewerkers.”

Meteen aan het werk

Een medewerker in de schoonmaakdienst van Ergon die in z’n vrije weekenden als verkeersregelaar werkt, maakte de werkmakelaars van Ergon attent op Polygarde. Polygarde, zeer actief op het gebied van verkeersregeling, kon wel eens een mooie match voor Ergon zijn, had de wakkere medewerker bedacht. Dat bleek te kloppen. “Een schot in de roos,” aldus Anton. “Meteen al bij de kennismaking met Polygarde zagen we allebei de mogelijkheden. We hebben intern meteen de vacature verkeersregelaar uitgezet en een aantal sollicitatiegesprekken gevoerd bij ons op locatie. Daar zijn al twee enthousiaste nieuwe verkeersregelaars uitgerold. Die konden meteen voor Polygarde aan de slag. Het is de bedoeling dat er nog meer volgen.”

Superleuke job

“De samenwerking met Polygarde is heel mooi, ik kan niet anders zeggen. Vanaf het begin was er goed contact, doelgericht en transparant. Vorige week hebben we de eerste evaluaties met de werknemers gehad, die waren heel positief. Ze hebben succesvol een opleiding tot verkeersregelaar doorlopen en zijn daarmee formeel gecertificeerd. De ondersteuning van Polygarde was optimaal. De nieuwe verkeersregelaars zijn blij met hun superleuke job. Het werk is afwisselend, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, op niet-standaard werktijden. Dat bevalt ze prima.”

Win-win-win

“Wat kunnen wij de werknemer en elkaar bieden, daar gaat het om” benadrukt Anton. “Andere werkgebieden zijn ook zeker interessant, evenementenbeveiliging bijvoorbeeld. We gaan kijken of we daar ook geschikte mensen in kunnen leveren. Dat wordt de volgende gezamenlijke casus. Polygarde heeft volop vacatures, wij hebben volop mensen die graag aan de slag willen in een leuke baan. Dat is toch win-win-win voor alledrie?”

Hulp nodig bij het invullen van jouw SROI-opdracht? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Dan vullen we ze samen in.

Neem contact met ons op

Jij als beveiliger in opleiding?